Cum sa folosesti

Scenarii de utilizare.

Dupa ce cauti?

Daca stii codul postal si vrei sa vezi ce adrese corespund acestuia, poti cauta direct dupa codul postal. Lungimea unui cod postal in Romania este de 6 cifre, prin urmare aceasta este si conditia de validare a cautarii tale.

ex: 300500

Vrei sa afli codul postal pentru o anumita adresa?

Ai mai multe posibilitati. Varianta corecta si completa este ca in cautarea ta sa specifici 4 segmente separate prin virgula care contin informatia referitoare la locatie (strada), numar, oras, judet. Pentru a identifica tipul locatiei, folositi inaintea numelui locatiei tipul corect (str., blv., pta., etc.).

In cazul in care specifici doar 3 segmente, ai grija ca unul dintre ele sa corespunda orasului. In plus, daca exista doua localitati cu acelasi nume, rezultatele returnate vor fi pentru localitatea cea mai importanta (serviciul web GeoHub.ro deduce judetul).

A mai ramas un caz.

Ce se intampla daca sunt specificate doar 2 segmente?

Ca si in cazul precedent localitatea este obligatorie.

Daca cele doua segmente specifica orasul si judetul, cautarea va returna un cod postal doar daca localitatea respectiva este de dimensiune mica (avand doar un cod postal). Altfel, aplicatia va solicita specificarea unui segment suplimentar in care sa fie precizata locatia (strada).

Daca este precizata locatia si localitatea/orasul, GeoHub.ro va returna toate codurile postale pentru adresa respectiva. Rezultatele vor corespunde celei mai importante localitati, judetul fiind dedus.

Atentie, daca nu se foloseste virgula pentru a delimita segmentele, GeoHub.ro presupune ca intentia este de a cauta dupa un cod postal si va invalida cautarea datorita nerespectarii formatului unui cod postal (ex: 300230).